Kaders voor Puzzels

Je hebt een hele mooie puzzel gekocht en deze in elkaar gezet maar nu is het natuurlijk zonde om deze weer uit elkaar te halen en in de doos te stoppen. Hoe leuk zou het zijn om deze aan een muur te hagen? Maar hoe doe je dit? Dit lijkt misschien erg ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Er zijn een aantal opties om een puzzel op te hangen. Als eerste kun je natuurlijk alle stukjes ergens aan vast lijmen en dit ophangen, maar een kader om de puzzel geeft de puzzel natuurlijk wel wat meer status. Dit kan eenvoudig met onze fotokaders, kies een model uit dat past bij je interieur en puzzel.

Glassoorten voor puzzelkaders

Bij het vinden van het juiste kader is naast het formaat ook het type glas een erg belangrijke keuze. Standaard helder glas heeft vaak de neiging om puzzels extra te laten glimmen en spiegelen. Wil je dit voorkomen zorg er dan voor dat je een glastype neemt met anti reflecterende eigenschappen zoals ons AR of Polystyreen. Deze laatste is een kunstglas en daardoor minder breekbaar dan AR. Als je van plan bent om de puzzel jaren te laten hangen is het ook verstandig goed te kijken naar de UV-wering van het glas. Neem in dit geval museum glas, dit glas filtert 70% van de UV stralen en zorgt er dus voor dat de puzzel zijn eigen kleuren zal behouden. Het voordeel daarnaast is dat het lijkt alsof je puzzel is ingelijst zonder glas. Voor een duidelijk overzicht van al onze glassoorten kun je kijken bij onze glas soorten informatie pagina.

Puzzels inkaderen

Een puzzel kan andere formaten hebben dan dat op de doos vermeld staat. Meet dus altijd eerst de puzzel op voordat je een kader besteld voor je puzzel.

Een puzzel inkaderen doe je eenvoudig in 5 tot 7 stappen:

  1. Haal het kader uit elkaar door de draaiveren los te draaien.
  2. Neem de achterwand van het kader en plaats of maak hierop de puzzel.
  3. Doe eventueel speciale puzzellijm op de puzzel of lak hem af om er zeker van te zijn dat de puzzel helemaal blijft zitten.
  4. Plaats daarnaast eventueel een passe-partout. Voor een uitleg over hoe een passe-partout in te kaderen bekijk onze passe-partout pagina
  5. Leg de glasplaat op de puzzel.
  6. Draai het geheel om en leg het in het kader
  7. Draai de draaiveren dicht en de puzzel met kader kan worden opgehangen.

Zorg er bij het puzzelen op de achterwand wel voor dat de achtwand ondersteund word om ervoor te zorgen dat de draaiveren heel blijven.

Puzzel kaders online bestellen

Onze fotokaders zijn ook erg geschikt om een puzzel mee in te kaderen. Heeft u specifieke wensen of wilt u een kader op maat laten maken voor de puzzel? Stuur dan een mailtje naar info@kaderspecialist.be. Onze medewerkers helpen graag met advies, en een offerte op maat.

Alle kaders, ook de standaard maten, maken wij op bestelling. Hierdoor kunnen wij alle kaders leveren in 2 a 3 werkdagen. Bestellingen vanaf € 100,- worden gratis geleverd. Doordat alle kaders op bestelling worden gemaakt is het helaas niet mogelijk om een bestelling te retourneren.