Passe-partouts

Passe-partouts zorgen ervoor dat foto's of kunstwerken nog mooier uitkomen in onze kaders. Wij hebben een ruime keuze uit verschillende kleuren en standaard maten, daarnaast is het ook mogelijk om passe partouts op maat te bestellen. Onze passepartouts zijn van hoge kwaliteit en zuurvrij.

Wij bevelen deze materialen aan bij het inlijsten van posters, schilderijen en andere kunst, foto's, ongelimiteerde oplagen en voor algemene presentatiedoeleinden.

Onze passe-partouts zijn uitstekend geschikt voor het aanpassen van een afwijkend formaat poster naar een standaardformaat en het dient natuurlijk ter verfraaiing van de inlijsting. Daarnaast mogen sommige werken niet direct tegen glas worden ingelijst, omdat anders zogenaamde Newtonringen kunnen ontstaan. Een passe-partout lost dit probleem goed op.

Een passe-partout moet een uithouding hebben die net kleiner is dan het werk dat je wilt inlijsten. Standaad adviseren wij om de uithouding 1cm kleiner te maken dan het werk dat je wilt inlijsten. Hierdoor valt het werk niet door de passe-partout heen en blijft hij dus goed op zijn plek.

Wat is een Passe Partout?

Een passe-partout is een kartonnen omranding, die om het ingelijste werk wordt gelegd en de ruimte tussen de kader en het werk vult. De voordelen van een passepartout is bescherming tegen beschadigen, om het werk meer body te geven of om een standaard maat te kunnen gebruiken voor een incourante afmetingen van een werk. Daarnaast is het mogelijk om meerdere werken in een fotokader te plaatsen middels een passe partout. Stuur hiervoor een mailtje om te vragen naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie over passe-partouts bekijk onze Passe-partout uitleg pagina

De uitsnede is de opening die in de passe partout te zien is. De meest gangmare uitsnede is rechthoekig, daarnaast wordt er af en toe ook gebruik gemaakt van een ovale uitsnede. De binnenranden van het karton worden schuin afgesneden. Dit zorgt ervoor dat er diepte gecreëerd wordt, daarnaast voorkomt dit schaduwen op het kunstwerk.

Heb je al een kader maar past je foto er niet goed in? Dan is een passepartout de beste oplossing. Deze zijn namelijk te bestellen met alle uithoudingen en zelfs met verschillende buitenmaten. Voor iedere foto een passend passe partout dus.

Wij adviseren om minimaal een rand van 3 tot 5 cm rond de foto of het werk te houden.

Zoek je een speciale kleur of uitvoering? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan het beste door een mail te sturen naar info@kaderspecialist.be of via het contactformulier.

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Passe Partout - Standaard maten - Super Wit
  Vanaf:
  € 6,49
 2. Passe Partout - Standaard maten - Zwart
  Vanaf:
  € 6,49
 3. Passe Partout - Standaard maten - Grijs
  Vanaf:
  € 6,49
 4. Passe Partout - Standaard maten - Wit
  Vanaf:
  € 6,49
 5. Passe Partout - Op maat - Wit
  Vanaf:
  € 9,95
 6. Passe Partout - Op maat - Super Wit
  Vanaf:
  € 9,95
 7. Passe Partout - Op maat - Zwart
  Vanaf:
  € 9,95
 8. Passe Partout - Op maat - Grijs
  Vanaf:
  € 9,95
 9. Passe Partout Rood - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 10. Passe Partout Violet - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 11. Passe Partout Bruin - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 12. Passe Partout Groen - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 13. Passe Partout Baby Roze - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 14. Passe Partout Baby Blauw - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 15. Passe Partout Geel - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 16. Passe Partout Blauw - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 17. Passe Partout Donker Groen - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49
 18. Passe Partout Creme - Standaard maten
  Vanaf:
  € 6,49

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren