Passe-Partouts

Wat is een Passe-partout?

Een passe-partout is een omranding van karton die om een ingekaderde afbeelding word gelegd. Hij vult de ruimte tussen het kader en het werk op. Dit heeft een aantal voordelen. Bijvoorbeeld om een kunstwerk te beschermen tegen beschadigingen en verkleuringen. Maar het kan er ook voor zorgen dat een werk beter tot zijn recht komt. Hieronder hebben we een voorbeeld van het laatste:

Poster tijger zonder passe-partoutPoster tijger met witte passe-partout

Waarom een passe-partout?

De keuze voor een passe-partout is natuurlijk een persoonlijke keuze. Maar een passe-partout kan het werk meer body geven.

De afstand tussen het kader en het werk zorgt daarnaast ook voor meer rust en trekt meer de aandacht naar de foto.

Voordelen Passe-partout

Soms heeft een artwork, foto of poster niet de bestaande standaard maten waardoor het vinden van een fotokader een hele opgave wordt. Je kunt dan kiezen voor een kader op maat of voor standaard maat houten kader of aluminium kader in combinatie met een passe-partout. Passe-partouts geven de posters, foto of kunstwerk extra glans en extra bescherming. Alle passe-partouts worden uit 1,4mm of 1,6mm zuurvrije karton/papier gesneden met een witte kern. Zuurvrije passe-partout papier zorgt ervoor dat je kunstwerken, foto’s en posters niet verkleuren, zeker in combinatie met uv-werend glas. Het geheel van een inlijsting met passe-partouts zorgt voor een stijlvoller en luxer uitstraling. De Passe-partout geeft een extra dimensie en diepte aan het inlijstwerk.

Passe-partouts bij Kaderspecialist

Kaderspecialist is gespecialiseerd in het verwaardigen van passe-partout in alle denkbare maten. Alle passe-partouts worden uit 1.4mm zuurvrije passe-partout papier met een witte kern. Kaderspecialist kan naast de standaard vierkant en rechthoekige vormen ook de passe-partouts in allerlei vormen snijden; zoals ovaal of hartvormig.

Wil je ervoor zorgen dat een foto, poster of artwork nog meer opvalt en volledig tot zijn recht komt dan kun je een passe-partout aanschaffen om het werk een nog mooiere uitstraling te geven. Passe-partouts geven ook een extra bescherming aan het inlijstwerk. 

Kaderspecialist.be snijdt alle passe-partouts zelf waardoor wij de mogelijkheid hebben om naast de standaard maten passe-partouts ook maatwerk passe-partouts te leveren. Kaderspecialist heeft een ruime keuze uit verschillende kleuren.

Passe-partout online bestellen

Je kun he passe-partouts eenvoudig op www.kaderspecialist.be bestellen. Alle passe-partouts met standaard maten kun je makkelijk selecteren in de webshop. Voor passe-partouts op maat selecteer je de dichtstbijzijnde buitenmaat en vul je de gewenste binnen maat / uithouding in. Neem bij twijfel gerust contact met ons op. Wij beschikken over deskundige adviseurs die u ten alle tijd kunnen adviseren over de door u gewenste passe-partout. Bestellingen vanaf € 100 worden gratis verstuurd. Zoekt u een aparte kleur? Neem dan contact met onze helpdesk op info@kaderspecialist.be. Wij kunnen alle kleuren van de regenboog op aanvraag leveren.

Het bestellen van uw passe-partouts op www.kaderspecialist.be heeft tot voordeel dat u tevens ook geschikte fotokaders bij ons kunt vinden. Kaderspecialist.be heeft een uitgebreid  assortiment hout fotokaders en aluminium fotokaders in alle standaard maten. Wij kunnen ook kaders op maat voor u maken.

Let er bij het bestellen van een passe-partout altijd op dat de buitenmaat van de passe-partout dezelfde maat heeft als de binnenmaat van het kader. Een passe-partout moet een uithouding hebben die net kleiner is dan het werk dat je wilt inlijsten. Standaad adviseren wij om de uithouding 1cm kleiner te maken dan het werk dat je wilt inlijsten. Hierdoor valt het werk niet door de passe-partout heen en blijft hij dus goed op zijn plek.

Een passe-partout inkaderen in 7 stappen

Een foto of ander werk inkaderen met behulp van een passe-partout is eenvoudig te doen in de volgende 7 stappen:

  1. Leg de passe-partout neer met de voorkant naar beneden. En plaats de afbeelding op zijn kop op de passe-partout. Hierbij is het belangrijk dat de afbeelding gecentreerd wordt.
  2. Plak met plakband (bij voorkeur zuurvrij) de bovenste rand van de afbeelding vast aan het passe-partout. Hierdoor zal hij op zijn plaats blijven.
  3. Draai de passe-partout en afbeelding in een keer op en controleer of de afbeelding goed zien. Zit hij recht en is er geen rand te zien tussen de passe-partout en de afbeelding. Dan zit hij helemaal goed.
  4. Pak het kader en haal de achterwand uit het kader. En reinig het glas aan de binnenkant met een doek en reiniger.
  5. Als het glas weer droog is kun je de passe-partout op de glasplaat leggen.
  6. Controleer voordat je de achtwand weer terug zet of het werk recht zit en of je geen viezigheid en stof meer ziet. Dit controleer je eenvoudig door vanaf de voorkant kritisch te kijken.
  7. Plaats de achterwand en draai de draaiveren dicht. Nu kun je de lijst ophangen.