Diamond Painting Inkaderen

Heb je na veel werk eindelijk je diamond painting af en wil je hem nu eigenlijk een mooie plek geven in je huis? Dan is het inkaderen van een Diamond painting een goede optie, maar hoe doe je dit? Er zijn eigenlijk twee opties. In een fotokader of in een baklijst. Hieronder leggen we beide opties uit.

Diamond Painting in een Fotokader

De eenvoudigste manier van het en inkaderen van Diamond Painting is het inkaderen in een fotokader. In ons assortiment bevind zich een ruime keuze aan verschillende kaders. Al onze kaders zijn hiervoor geschikt, let wel op dat je de juiste maat besteld. Is je Diamond Painting niet in een van de standaard maten? Neem dan even contact met ons op of neem een kijkje bij de fotokaders op maat. Het voordeel van een fotokaders is dat het glas de diamond painting nog extra laat glinsteren. Daarnaast blijft het diamond painting canvas netjes achter deze stevige glaslaag. Deze optie is alleen mogelijk met een los doek. Zit de Diamond Painting op een gespannen canvas? Kijk dan bij de optie Diamond Painting in een Baklijst.

Diamond Painting in een Baklijst

Zit je diamond painting op een gespannen canvas? Dan is een baklijst de juiste optie. Deze kaders zijn gemaakt voor het inkaderen van gespannen canvas of andere doeken. Grotere maten baklijsten moeten nog wel even in elkaar gezet worden. Zit de juiste maat er niet bij, maar wil je hem wel graag inkaderen in een baklijst? Neem dan even contact met ons op. Wij maken alle kaders namelijk op maat.

Wat is een Baklijst?

Een baklijst wordt ook wel zwevend kader of canvas kader genoemd. Dit kader is ontworpen om canvas en kunstwerken in op te hangen. In tegenstelling tot een wisselkader of een gewoon fotokader, wordt bij een baklijst het kunstwerk aan de randen aan de achterzijde bevestigd aan het kader. Dit zorgt voor een strakke omkadering van het kunstwerk en draagt hierdoor bij aan de uitstraling. Door de speling tussen de baklijst en de zijkant van het canvas ontstaat er een zwevend effect. Baklijsten hebben geen achterwand en glasplaat

Diamond Painting spannen

Deze optie is ook mogelijk als je hem nog los hebt maar wel op een vierkant frame wil bevestigen. Zet in dit geval eerst het houten frame in elkaar, en trek vervolgens de diamond painting canvas er strak overheen. Daarna zet je hem vast met behulp van stevige nietjes. Daarna is het inkaderen van dit canvas eenvoudig in onze baklijsten.

Baklijsten zijn kaders speciaal gemaakt voor het inkaderen van dikkere materialen. Dit komt door het dikkere profiel, maar ook door het ontbreken van een achterwand en glasplaat. Dit alles maakt dat je diamond painting echt oogt als een mooi schilderij.

Wat maakt een baklijst geschikt voor Diamond Painting?

Door het zwevende effect komt je diamond painting nog beter tot zijn recht. Doordat een baklijst geen glasplaat heeft, is het zicht op de glimmende ‘diamanten’ perfect. Wij hebben baklijsten in verschillende kleuren en profielen. Bekijk ons assortiment aan baklijsten direct en kies een mooi exemplaar uit.

Is deze lijst dan geschikt voor een diamond painting?

Dit type lijst is juist geschikt voor uw diamond painting. Mede door het zwevende effect komt uw diamond painting nog beter tot zijn recht en bovendien zit er geen glas of folie voor uw kunstwerk, zodat u een perfect zicht heeft op de glimmende ‘diamanten’. Daarnaast zijn de baklijsten in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar, waardoor u een lijst kunt uitzoeken die perfect aansluit bij uw diamond painting. Het perfect aansluiten bedoelen wij letterlijk, want bij ons heeft u de mogelijkheid om favoriete baklijst volledig op maat te laten maken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een baklijst?

Als eerst is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Onze maten zijn de binnenmaten, kies dus bij de maat dezelfde maat als die van je diamond painting. Zit je maat er niet tussen? Dan is een baklijst op maat ook mogelijk. Wij kunnen al onze producten op maat voor je zagen. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij zagen daarnaast alle baklijsten altijd 0,5 cm groter, om het zwevende effect  te kunnen garanderen.

Met of zonder trap

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er twee soorten baklijsten zijn. Een met trap en een zonder trap. Een trap wil in dit geval zeggen dat er een klein randje aan de binnenkant van de baklijst zit. Dit randje zorgt ervoor dat de ruimte tussen het kader en de diamond painting altijd hetzelfde is. Zodra het kunstwerk gemonteerd is, zal dit trapje niet meer te zien zijn. Het trapje maakt het inkaderen eenvoudiger.

Waar moet u op letten bij het uitzoeken van een baklijst?

Uiteraard is het van groot belang dat u de juiste maat van uw diamond painting weet. Bij het uitzoeken van een van de standaard maten moet u daarbij letten op de binnenmaat van de baklijst, omdat dit de maat is waar uw diamond painting in valt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er twee soorten baklijsten zijn, een met trap en een zonder. Een trap wil eigenlijk dat er een klein randje aan de binnenkant van de baklijst zit. Dit randje zorgt ervoor dat de ruimte tussen de lijst en uw diamond painting altijd hetzelfde is. Wanneer het kunstwerk gemonteerd is, ziet u deze niet meer, maar het is wel makkelijker met monteren. Wil je je diamond painting wat strakker hebben zitten in de baklijst? Kies dan voor een baklijst zonder trap.